Selkirk Rex
De Selkirk Rex is een kattenras dat is ontstaan in Montana in de USA. Dit ras heeft een kortharige of een langharige gekrulde vacht.
 
Geschiedenis
 
De stammoeder van de Selkirk Rex is Miss DePesto. Zij werd geboren in 1987 in Montana, USA, en was het enige kitten in het nest met een gekrulde vacht, haar nestbroertjes en zusjes en ook hun moeder hadden allemaal een normale gladharige vacht. Zij kwam terecht bij de Perzen-fokster Jeri Newman, die haar zo bijzonder vond dat zij met haar ging fokken. Miss DePesto werd gepaard aan een zwarte Perzische kater en zij kreeg van hem zowel gladharige als gekrulde kittens, waaruit bleek dat deze vachtmutatie dominant vererft. Jeri Newman besloot verder te fokken met deze nieuwe Rex mutatie en als uitkruispartners is naast Perzen gebruik gemaakt van American Shorthair katten, Exotics en Brits Korthaar katten. De Selkirk Rex is in 1994 als ras erkend door de TICA en in 2000 door de CFA.
 
Uiterlijk
 
De Selkirk Rex is een stevige kat, met een kortharige of een langharige gekrulde vacht. De vacht is zacht en wollig, met een losse krul. Heterozygote exemplaren hebben een vollere vacht en zijn het meest geschikt voor de show, de homozygote katten hebben kleinere krulletjes en wat minder vachtvolume. In tegenstelling tot een aantal andere Rexrassen verliest de Selkirk Rex veel haar tijdens de rui. De kop is rond, met grote ronde ogen, de oren zijn van gemiddelde grootte. Het ras is in alle kleuren erkend.

Karakter
 
Het karakter van de Selkirk Rex is vrij rustig, hij houdt van knuffelen en spelen en is makkelijk in de omgang.
 


 


 
 

   

 


 

 


Lezen
Bewerken
Geschiedenis
 
Hoofdpagina
Vind een artikel
Vandaag
Etalage
CategorieŰn
Recente wijzigingen
Nieuwe artikelen
Willekeurige pagina
 

Informatie

Gebruikersportaal
Snelcursus
Hulp en contact
Donaties
 

Hulpmiddelen 

Afdrukken/exporteren
 

In andere talen

Deutsch
English
Espa˝ol
Franšais
?????
???
Polski
???????
Svenska
??????????
 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 aug 2010 om 06:18.
De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.
 Wikipedia« is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc., een organisatie zonder winstoogmerk.
Alle rechten voorbehouden.Emilie Urlings 15 augustus2011
Bijgewerkt op 01-04-2012
Home
Over mijn cattery
Brits Langhaar
Selkirk Rex
Kittens: Dizzy
Contact
--kater--
--poezen--
--poezen--
--kater--
--links--
--plannen--


 --verwacht--
 --geboren--
Kittens: Fabby